fbpx

Du omsætter mere når du følger markedet

Bare stop med at følge med i markederne! Det er det bedste råd man kan give til de fleste investorer. For vi bliver påvirkede af de udsving vi ser – og det er ikke godt for det langsigtede afkast.

Vi lader os nemt rive med af udviklingen i markederne og det påvirker de beslutninger vi evt tager om vore investeringer. Det gælder både når markederne stiger – så bliver vi grådige og vil have mere – og især når de falder. Det er ikke i de situationer man skal træffe vigtige finansielle beslutninger.

I øvrigt er mænd værst til at omsætte for meget – det skriver jeg om her.

I videoen omtaler jeg en engelsk strateg. Han hedder Greg Davis og han har talt med CFA i England om hvordan vi bliver bedre til at investere. Greg har mange års erfaring fra de finansielle markeder, og arbejder med investor psykologien og risiko hos Oxford Risk.

I interviewet taler han om hvordan vi skal håndtere investorpsykologien og undgå de dårlige beslutninger. Han har f eks en række regler for sine egne investeringer og beslutninger, som skal hjælpe med at forhindre ham i at dumme sig. For eksempel må han ikke tage investeringsbeslutninger i løbet af ugen. Det må han kun i weekenden, hvor markederne er lukkede og derfor ikke påvirke hans beslutning.