fbpx

Værktøj til investorer

investeringsværktøj der kan hjælpe dig.

investeringsværktøj der kan hjælpe dig.

Robotrådgivere

Få hjælp af en robot

Robotrådgivere giver dig investeringsrådgivning via en række spørgsmål og de foreslår en portefølje af investeringsforeninger og/eller ETF’er. Det skulle gerne føre til lavere omkostninger for dig.

Se de danske udbydere i oversigten.

Månedsopsparing

start din investering i dag

Månedsopsparing er en månedlig opsparing i værdipapirer. Hver måned hæves det ønskede beløb på din konto og investeres i en aftalt portefølje.

Begrebet er meget udbredt i Sverige, hvor næsten alle har en månedsopsparing.

Du kan få månedsopsparing hos:

Nordnet

June.dk

Nora kan måske også, men det er svært at finde informationen….

Der er ingen banker på listen, da de fleste banker opererer med minimumskurtage, hvilket vil ødelægge forretningen for dig ved månedlig opsparing.

Portefølje

Mål dit afkast

Er du dygtig eller bare heldig? For at holde styr på det, er det nødvendigt med et porteføljeværktøj. Jeg har brugt disse to:

En app til telefonen, der kan hente dine data fra banken. Appen gør brug af bankernes åbne api og henter informationer om dit depot. Det betyder at du også kan have flere porteføljer, hvis du f eks bruger mere end en bank. Atlaz kan også give dig feedback på omkostninger og dit afkast i forhold til din risiko.

En app til telefonen, der kan hente dine data fra banken. Appen gør brug af bankernes åbne api og henter informationer om dit depot. Det betyder at du også kan have flere porteføljer, hvis du f eks bruger mere end en bank. Atlaz kan også give dig feedback på omkostninger og dit afkast i forhold til din risiko.

Fonde

Bliv klogere på fonde

Fonde er den nemmeste måde til en portefølje og spredning. Her kan du finde analyser og informationer om fonde, så du bedre kan vælge.

Et nyt site med informationer om ETF’er og indeksfonde fra et dansk perspektiv. Du kan søge blandt fonde, for at finde den, der passer til dine ønsker. Du kan finde en række data om de forskellige fonde og se hvordan de skattemæssigt behandles i Danmark. 

Hos Morningstar finder du et hav af informationer om fonde og ETF’er. Du får adgang til de fleste informationer om fonde og kan sammenligne fonde. Du kan også lave et X-ray, der fortæller dig konsekvensen af at købe forskellige fonde. 

Hej!

Jeg hedder Jens Balle

Jeg har 30 års erfaring med de finansielle markeder og 15 år med investorpsykologi og adfærdsøkonomi. Investering er ikke svært! Det er hvad der sker inde i hovedet, der gør det svært. For investering handler bare om køb, slap af og bliv rig.
Men den indre hulemand kommer i vejen og får dig til at handle, hvilket er dårligt for dit afkast.
Alt det kan du blive klog på i min bog eller ved at booke et foredrag. 

køb bog

Køb bogen Når hulemænd investerer og og få styr på din indre hulemand, når du investerer.

Få et foredrag

Bestil et foredrag eller webinar til kunder eller dine kolleger. Lær om din indre hulemand og bliv bedre til at investere.

Læs blog

få input om investeringer og investeringspsykologi og relevante kommentarer til markedet.

Oversigt over danske robotrådgivere

 DolandLysaNord InvestmentsDarwinNoraJuneTobiFundmarket
UdbyderSelvstændig rådgiver. Samarbejder med Saxo Bank.Svensk udbyderSelvstændig rådgiver
Samarbejder med Saxo Bank
Bankinvest og en række pengeinstitutterNordeaDanske BankSelvstændig rådgiver
Samarbejder med Fundmarket
Selvstændig udbyder
Samarbejder med en række fondudbydere
Investerer i Uafhængige ETFer / investeringsforeninger Uafhængie ETFerUafhængige ETFer Egen investeringsforening Egen investeringsforening fra Finland Egen investeringsforening fra Luxembourg Optimal InvestSamarbejdspartneres investeringsunivers
Ansvarlig investering Ja. Bæredygtighedstemaer efter eget valg.Kan tilvælges Ikke garanteret ansvarlig JaJaJaDelvis
Årlige omkostninger0,75 - 1,95 %0,253 - 0,356 %0,60 – 0,80 %0,76 – 0,97 %0,71 – 0,96 %0,79 % 1,09 – 1,15 %0,28 - 1,37 %
BeskatningBåde aktie- og kapitalindkomst. Alle efter lagerprincippet.Alt er kapitalindkomst efter lagerprincippetAktiefonde er aktieindkomst Obligationsfonde er kapitalindkomstAktiefonde er aktieindkomst Obligationsfonde er kapitalindkomstAlt er kapitalindkomst efter lagerprincippet Alt er kapitalindkomst efter lagerprincippet Aktieafdeling kan vælges som kapitalindkomst eller aktieindkomst, Obligationsafdelinger er kapitalindkomst. Alle efter lagerprincippet.Afhænger af de valgte fonde
Hvem kan investere AlleAlleAlleAlle men kræver depot/konto i en af de samarbejdende banker AlleAlleForældre investerer for deres børn. Endnu ikke børneopsparingerAlle
Hvor placeres dine penge? Saxo Bank Danske BankSaxo Bank En af de samarbejdende banker NordeaDanske BankFundmarket (depotbank i Danske Bank)Fundmarket (depotbank i Danske Bank)
Hvad kan investeres?
– Frie midler ✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️
– Pension --✔️-----
– Børneopsparing -------✔️
– Aktiesparekonto --------
– Virksomheder --✔️---✔️✔️
MånedsopsparingJaJaJaJaJaJaJa
Min investering 500200 (1.000 ved opstart)30.0001.0001001001
RisikoprofilerSkræddersyet baseret på dine præferencer for bæredygtighed og din økonomi[ Afventer afklaring ]204643Du sammensætter selv
Automatisk rebalancering JaJaJaPå baggrund af forventninger Skøn fra bankens eksperterSkøn fra bankens eksperterJaNej
Investeringstilgang Passiv og aktivPassivPassivPassivPassivPassivPassivPassiv og aktiv
PlatformWeb app Web appApp til Android og iPhoneApp til Android og iPhoneApp til Android og iPhoneWeb app Web app Web app
LinkLæs mereLæs mereLæs mereLæs mereLæs mereLæs mereLæs mereLæs mere

Kilde: Udbyders sider

Sparindex udbød tidligere robotrådgivning i et samarbejde med Saxo Bank. De droppede dog denne strategi i efteråret 2021.

Nogle tilbagemeldinger

hvad andre siger

Q