fbpx

Værktøj til investorer

investeringsværktøj der kan hjælpe dig.

investeringsværktøj der kan hjælpe dig.

Robotrådgivere

Få hjælp af en robot

Robotrådgivere giver dig investeringsrådgivning via en række spørgsmål og de foreslår en portefølje af investeringsforeninger og/eller ETF’er. Det skulle gerne føre til lavere omkostninger for dig.

Se de danske udbydere i oversigten.

Månedsopsparing

start din investering i dag

Månedsopsparing er en månedlig opsparing i værdipapirer. Hver måned hæves det ønskede beløb på din konto og investeres i en aftalt portefølje.

Begrebet er meget udbredt i Sverige, hvor næsten alle har en månedsopsparing.

Du kan få månedsopsparing hos:

Nordnet

June.dk

Nora kan måske også, men det er svært at finde informationen….

Der er ingen banker på listen, da de fleste banker opererer med minimumskurtage, hvilket vil ødelægge forretningen for dig ved månedlig opsparing.

Portefølje

Mål dit afkast

Er du dygtig eller bare heldig? For at holde styr på det, er det nødvendigt med et porteføljeværktøj. Jeg har brugt disse to:

En app til telefonen, der kan hente dine data fra banken. Appen gør brug af bankernes åbne api og henter informationer om dit depot. Det betyder at du også kan have flere porteføljer, hvis du f eks bruger mere end en bank. Atlaz kan også give dig feedback på omkostninger og dit afkast i forhold til din risiko.

En app til telefonen, der kan hente dine data fra banken. Appen gør brug af bankernes åbne api og henter informationer om dit depot. Det betyder at du også kan have flere porteføljer, hvis du f eks bruger mere end en bank. Atlaz kan også give dig feedback på omkostninger og dit afkast i forhold til din risiko.

Fonde

Bliv klogere på fonde

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Et nyt site med informationer om ETF’er og indeksfonde fra et dansk perspektiv. Du kan søge blandt fonde, for at finde den, der passer til dine ønsker. Du kan finde en række data om de forskellige fonde og se hvordan de skattemæssigt behandles i Danmark. 

Hos Morningstar finder du et hav af informationer om fonde og ETF’er. Du får adgang til de fleste informationer om fonde og kan sammenligne fonde. Du kan også lave et X-ray, der fortæller dig konsekvensen af at købe forskellige fonde. 

Hej!

Jeg hedder Jens Balle

Jeg har 30 års erfaring med de finansielle markeder og 15 år med investorpsykologi og adfærdsøkonomi. Investering er ikke svært! Det er hvad der sker inde i hovedet, der gør det svært. For investering handler bare om køb, slap af og bliv rig.
Men den indre hulemand kommer i vejen og får dig til at handle, hvilket er dårligt for dit afkast.
Alt det kan du blive klog på i min bog eller ved at booke et foredrag. 

køb bog

Køb bogen Når hulemænd investerer og og få styr på din indre hulemand, når du investerer.

Få et foredrag

Bestil et foredrag eller webinar til kunder eller dine kolleger. Lær om din indre hulemand og bliv bedre til at investere.

Læs blog

få input om investeringer og investeringspsykologi og relevante kommentarer til markedet.

Oversigt over danske robotrådgivere

Sparindex Nord Investments Darwin Nora June Tobi
Udbyder Sparinvest / Nykredit Selvstændig rådgiver
Samarbejder med Saxo Bank
Bankinvest og en række pengeinstitutter Nordea Danske Bank Selvstændig rådgiver
Samarbejder med Fundmarket
Investerer i Egen investeringsforening Uafhængige ETFer Egen investeringsforening Egen investeringsforening fra Finland Egen investeringsforening fra Luxembourg Optimal Invest
Ansvarlig investering Nogle af investeringerne er ansvarlige Kan tilvælges Ikke garanteret ansvarlig Ja Ja Ja
Årlige omkostninger 0,60 – 0,74%
+ kurtage på 0,10% ved køb og salg
0,60 – 0,80 % 0,76 – 0,97 % 0,71 – 0,96 % 0,79 % 1,09 – 1,15 %
Beskatning Aktiefonde er aktieindkomst Obligationsfonde er kapitalindkomst Aktiefonde er aktieindkomst Obligationsfonde er kapitalindkomst Aktiefonde er aktieindkomst Obligationsfonde er kapitalindkomst Alt er kapitalindkomst efter lagerprincippet Alt er kapitalindkomst efter lagerprincippet Aktieafdeling kan vælges som kapitalindkomst eller aktieindkomst, Obligations-afdelinger er kapitalindkomst. Alle efter lagerprincippet.
Hvem kan investere Alle Alle Alle men kræver depot/konto i en af de 14 samarbejdende banker Alle Alle Forældre investerer for deres børn. Endnu ikke børneopsparinger
Hvor placeres dine penge? Saxo Bank Saxo Bank En af de samarbejdende banker Nordea Danske Bank Fundmarket (depotbank i Danske Bank)
Hvad kan investeres?
– Frie midler ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
– Pension ✔️
– Børneopsparing endnu ikke
– Aktiesparekonto
– Virksomheder ✔️ ✔️
Kræver dog at du ikke bruger June privat
Månedsopsparing Nej Muligt men investeres ikke automatisk Ja, kræver dog et beløb på min 1.000 for at der investeres Ja Ja Ja
Min investering 200 30.000 1.000 100 100 1
Risikoprofiler 3 20 4 6 4 3
Automatisk rebalancering Ja Ja På baggrund af forventninger Skøn fra bankens eksperter Skøn fra bankens eksperter Ja
Investeringstilgang Passiv Passiv Passiv Passiv Passiv Passiv
Platform Web app App til Android og iPhone App til Android og iPhone App til Android og iPhone Web app Web app
Link Læs mere Læs mere Læs mere Læs mere Læs mere Læs mere

Kilde: Udbyders sider

Nogle tilbagemeldinger

hvad andre siger

Q